Kategorier
Relining

Vilka är fördelarna med relining?

Det är många som undrar vilka fördelar relining har och om det håller lika bra som ett vanligt stambyte. I denna text beskrivs fördelarna med relining.

En av de största fördelarna med relining är att det går relativt snabbt, i alla fall om man jämför med ett vanligt stambyte. Det beror på att man inte behöver slå sönder tätskikten i badrummen och byta ut rörstammarna. I stället fodrar man de gamla rören invändigt så att de håller minst lika länge till.

Men för att reliningen ska fungera får rörstammarna inte vara alltför trasiga eftersom den nya beläggningen då inte har något att fästa i. Men man kan också göra en kombination av relining och stambyte och endast byta de rörstammar som är riktigt dåliga. Det spar både tid och pengar.

Hur mycket kostar en relining?

En relining är billigare än ett stambyte på så vis att arbetskostnaden är lägre eftersom en stamrenovering går snabbare än ett stambyte. Man sparar också pengar eftersom man slipper att renovera badrummen. Vill man veta hur mycket relining kostar ska man begära in offerter från några olika firmor som är specialiserade på relining.

Det är viktigt att man kontrollerar det företag man tänker anlita genom att be om referenser. Det kan även vara bra att ringa skatteverket och ta reda på om företaget har några obetalda skatter. Detta för att säkerställa att firman inte går i konkurs under stamrenoveringen eftersom arbetet då kan avstanna, vilket kan leda till extra kostnader.